[...] bardzo zdrową metodą odchudzania, gdyż będąc niskokaloryczną nie pozbawia organizmu potrzebnych składników lecz dostarcza je w pożądanej ilości. Jadłospis powinien zawierać produkty zbożowe bogate w błonnik, kasze gruboziarniste, odtłuszczone mleko, chude mięsa, ryby morskie, drób bez skóry, warzywa, nieduże ilości owoców (zawierają cukier). [...]
[...] komórek mięśniowych oraz do rozrostu tkanek. Najlepszymi źródłami białka są ryby, kurczaki, chude mięso, indyki, odtłuszczone mleko, białko z jajek, orzechy, soja, produkty wytwarzane z serwatki oraz niektóre warzywa. Węglowodany są głównym źródłem energii do treningu. Są też niezbędne do pełnego wykorzystania białka przez organizm. [...]
[...] ponieważ nie dają możliwośći indywidualnego dawkowania. Cukier gronowy jest tani i często tylko z tego powodu dodaje się go do preparatów kreatynowych. Na rynku dostępne są produkty znanych firm, które zawierają tylko 10-15% kreatyny, resztą jest zwykły cukier gronowy! Kupuj tylko czyste suplementy kreatynowe bez dodatku cukru kreatynowego! [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] brokuła lub kilka liści sałaty to za mało, postaram się wytłumaczyć Ci to na przykładzie, jeżeli w formie posiłki spożyjesz 150g piersi z kurczaka, 100g makaronu (są to produkty które zakwaszają organizm) aby doprowadzić do zobojętnienia należałoby zjeść dwa razy tyle warzyw co makaronu i piersi z kurczaka czyli 150g piersi + 100g makaronu = [...]
[...] ponieważ nie dają możliwości indywidualnego dawkowania. Cukier gronowy jest tani i często tylko z tego powodu dodaje się go do preparatów kreatynowych. Na rynku dostępne są produkty znanych firm, które zawierają tylko 10-15% kreatyny, resztą jest zwykły cukier gronowy! Kupuj tylko czyste suplementy kreatynowe bez dodatku cukru kreatynowego! [...]
[...] tłuszczowych (głównie tłuszcze zwierzęce) i cholesterolu, oraz duże spożycie produktów dostarczających witamin antyoksydacyjnych, flawonoidów i błonnika (warzywa, owoce, produkty zbożowe). Warto podkreślić, że w Polsce w latach 1989-2000, gdy zmniejszyło się spożycie tłuszczów zwierzęcych, tłustego mleka i wołowiny, a zwiększyło tłuszczów [...]
[...] około 20 aminokwasów, a 8 z nich, zwanych niezbędnymi lub egzogennymi, zawartych jest w białku pochodzenia zwierzęcego, które przyjmujemy w pożywieniu. Tylko niektóre produkty żywnościowe pochodzenia roślinnego zawierają 8 niezbędnych aminokwasów. dlatego też istotna jest różnorodność przyjmowanych pokarmów. Funkcje są niezbędnym [...]
produkty sojowe warto wlaczyc do diety owszem ale nie polecam bazowania na nich - bialka roslinne nie sa "pelnymi" bialkami. natomiast zwierzece bialka <mieso jaja mleko i jego przetwory> - tak czyli zawieraja PEŁNA pulę <tylko w rozniacych sie % ilosciach> aminokwasow egzogennych - czyli tych "koniecznych" :) soja [...]
[...] swierzych warzyw o owocow miedzy posilkami...mimo iz wielu twierdzi ze zawieraja one ww proste, to sa one najlepszym zrodlem witamin i nie powinny byc pomijane. -spozywac produkty bialkowe z tzw. chudym bialkiem. -przy obliczaniu ilosci bialka uwzgedniac tylko bialko zwierzece, poniewaz to ono zawierz pelna pule aminokwasow przez co moze byc [...]
[...] jak najszybciej wydalane z organizmu. Jelita zwierząt mięsożernych są krótkie (w linii prostej około 3 razy dłuższe od długości ich ciała); zaprojektowane zostały tak, by produkty uboczne przemiany materii były jak najszybciej wydalane z organizmu. W organizmie ludzkim, proces trawienia odbywa się o wiele wolniej, ponieważ nasze jelita są [...]
[...] -stosowanie max 4 dni, -jedzenie 5-6 x dziennie po 50-75 gr porcji, -warzywa gotowane na parze( tracą w ten sposób najmniej witamin), -nie solenie warzyw, -zalecane produkty: marchewka, kalafior, brokuły, kukurydza, kiełki sojowe, pomidory, -max 10% dziennej porcji mogą stanowić: kapusta, fasola, groch (większe dawki spowodują wzdęcia) [...]
[...] gwałtownie rozłożona przez organizm na glukozę doprowadzając do identycznych problemów jak cukier, zwłaszcza otyłości, zachwiania równowagi cukrowej we krwi. Jeżeli jesz produkty zbożowe należy pamiętać jeść wyłącznie produkty pełnoziarniste. NADMIAR OLEJU OMEGA-6 Kwas tłuszczowy Omega 6 jest niezbędny dla dobrego zdrowia, pod warunkiem ze [...]
[...] uboga w warzywa ma wiele minusów, ale największym jest ZAKWASZENIE ORGANIZMU. Ludzka krew musi mieć charakter zasadowy, by efektywnie transportować składniki odżywcze i produkty uboczne przemiany materii oraz wymieniać tlen oraz dwutlenek węgla z tkankami. A dokładniej, pH krwi powinno wynosić około 7,35 w skali, która jest logarytmicznym [...]
[...] przeze mnie wybrałem na podstawie własnych doświadczeń z produktami różnych firm w tym aminostar, która szczególnie spodobała mi się. Na rynku pojawiają się coraz to nowsze produkty, ja jednak jestem w wyborze suplementów konserwatywny i zawsze wracam do tego co skuteczne w swoim działaniu, a suplementy z mojego zestawu właśnie są już na rynku [...]
[...] miejsce również wtedy, gdy niewłaściwie się odżywiamy, korzystając jedynie z półgotowych produktów lub np. potraw przyrządzanych w kuchenkach mikrofalowych, co może pozbawić produkty naturalnych biosubstancji. Tak jak w przypadku choliny nie istnieją jeszcze zalecenia co do dawkowania inozytolu. Prawdopodobnie dzienne zapotrzebowanie wynosi około [...]
[...] wracają do pierwotnych rozmiarów - zmieniają się wielkości narządów %-)? Jakich? Wątroby? Nerek? Serca? -żyjesz dłużej średnio o ok 30% - tak, zwłaszcza jedząc głownie produkty smażone %-) Istnieją badania naukowe, któe to powteirdzają, czy też wierzysz w "matematyczne wyliczenia"? Wiesz jakie populacje były najbardziej długowieczne? Te [...]
[...] 2 litry wody dziennie. Nagłe dostarczenie organizmowi dużej dawki błonnika może wywołać wzdęcia i bóle brzucha. Dotyczy to zwłaszcza roślin strączkowych. U niektórych osób produkty zawierające dużo błonnika, szczególnie pszenne, mogą podrażnić żołądek. ZAPOTRZEBOWANIE NA BŁONNIK W Polsce spożycie błonnika kształtuje się na poziomie 15 g [...]
SZYBKA RZEZBA Chcesz się szybko dorzeźbić? Oto dziesięciostopniowy plan, praktycznie testując każdy zalecenie, ukierunkowane na uzyskanie możliwie najlepszej rzeźby mięśni. Jest on niesamowicie łatwy do wykonania i pozwala na osiągnięcie celów, jakie się przed sobą stawia. Sprawdź go, a sądzę, że będziesz zadowolony z rezultatów. 1. Podawanie [...]
[...] i powodują wzrost beztłuszczowej masy ciała. Warto wspomnieć, że w dzisiejszych czasach przy przetworzonej żywności, małej ilości ryb w diecie i bardzo wysokiej cenie za produkty bogate w O3, takie jak orzechy, awokado czy olej lniany, w naszej diecie jest niedobór nienasyconych kwasów tłuszczowych. A co jeszcze bardzo ważne stosunek kwasów [...]